Повернутися до звичайного режиму

Нові стандарти в початковій школі запровадять наступного року

8 жовтня 2011 року, під час пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив, що з 1 вересня 2012 року початкова школа в Україні розпочинає нову дорогу в майбутнє.

Міністр наголосив, що Уряд затвердив нові стандарти початкової школи і вже розроблені навчальні програми та оголошено конкурс на підручники.

«Цілі поставлені вкрай амбітні – іноземна мова з першого класу, інформатика з 2-го. Повернули природознавство, позбулись стресових оцінок з фізкультури, основ здоров’я. Багато до чого треба буде звикати і батькам, і вчителям. Сподіваємось на краще», - наголосив Дмитро Табачник.

Він зазначив, що головне завдання – «налагодити безпечну та зручну переправу з дошкільної освіти в початкову школу. А саме початкову школу перетворити на освітній храм, де ростимуть здорові, доброзичливі один до одного та до старших, кмітливі діти», - сказав Міністр.

Дмитро Табачник також зазначив, що надзвичайно важливо, аби педагогічні вищі навчальні заклади та інститути підвищення кваліфікації оперативно та творчо розпочали підготовку до розбудови нової початкової школи.

Кiлькiсть переглядiв: 376

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.